Termékek Menü

Bioaktív Kékjód és a pajzsmirigy hormonok működése

Bioaktív Kékjód és a pajzsmirigy hormonok működése A tartós jódhiány felelős lehet számos egészségügyi problémáért, melyeknek kezelésében a Bioaktív kék jód segíthet.

Hazánk több mint 80%-ában a talajok, a vizek és így a táplálékok jódtartalma nem fedezi a lakosság jódszükségletét, ezért Magyarországon a jódhiány komoly közegészségügyi probléma.  A jód a pajzsmirigy hormonok működéséhez szükséges bio és mikroelem. Nélküle anyagcsere funkcióink és egyéb – szinte minden testi és szellemi funkciónk – elégtelenül működnek.

A tartós jódhiány felelős lehet az alábbi egészségügyi problémákért, melyeknek kezelésében a Bioaktív kék jód segíthet:

• csökkent pajzsmirigy-működés (golyva, anyagcsere zavarok, súlyfelesleg)
• érzelmi zavarok (ingerlékenység, letargia, aluszékonyság, fáradtság, kimerültség, feledékenység, szomorúság, az értelem, az észbeli képességek csökkenése, agyi vérnyomás növekedése)
• szív- és érrendszeri betegségeket (érelmeszesedés, szívritmus-zavar, alsó vérnyomás érték növekedése, a hajszálerek áteresztő képességének növekedése)
• vérképzési zavarokat (hemoglobin szint csökkenés)
• immunológiai gyengeséget (gyakori és hosszantartó fertőzéses, meghűléses betegségek)
• izom és ízületi panaszokat (izomgyengeség, ízületi fájdalmak, ideggyökér-gyulladás)
• ödémák, nyirokkeringési panaszok (általános és szem körüli ödémák, érfalak ödémája, a nyirokképződés és elvonás pangása)
• hörgő- és tüdőbetegségeket (asztma, légúti ödémák, bronchitis)
• nőgyógyászati betegségeket (csökkent szexuális vágy, szabálytalan, erősebb vérzések, a ciklus hiánya, meddőség, terhesség esetén gyakori vetélés, koraszülés, hüvelygyulladás, gyakori fertőzések, emlőbántalmak, a csecsbimbó gyulladása)
• magzati és gyermekbetegségeket (a jódhiányos magzat csökkent testi, szellemi és idegrendszeri képességeket mutat, kisebb az agytérfogata és az IQ-ja)
• bőr, haj és köröm betegségek (száraz, pikkelyes bőr, bőrbetegségek, száraz, törékeny, hulló haj, vékony, töredezett, rovátkolt, matt körömlemez)

Kik szedhetik a Bioaktív kékjód+-t és hogyan?

A Bioaktív kékjód+ a jódhiány pótlására ajánlott, és kizárólag az előírt mennyiségben szedhető!

Kortól, állapottól és az előírásoktól függően napi 1 vagy 2 vagy 3 cseppet nyelvre cseppentve lenyelni, vagy kevés tiszta vízbe cseppentve öblögetve lenyelni naponta egyszer étkezés előtt. A készítményt minden használat előtt jól fel kell rázni.

A Bioaktív kékjód+ egy cseppje 50 µg aktív jódnak felel meg. Fogyasztható úgy is, hogy egy liter tiszta vízbe cseppentjük az előírt napi adagot és azt a nap folyamán megisszuk.

A pajzsmirigy fokozott működése (hipertireózis)pajzsmirigy gyulladás illetve L-tiroxin szedése esetén a jódpótlásról feltétlenül egyeztessen kezelőorvosával.


A szervezet jódszükséglete

Korosztályok

µg/nap

Bioaktív kékjód+
[csepp/nap]

Óvodások

100

2

Iskolások (7-10 év)

100

2

Iskolások (11-14 év)

150

3

Felnőttek

150

3

Áldott állapotban

150

3

Szoptatás alatt

200

4


Forrás
http://www.kekjod.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar táplálékkiegészítők
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu