Termékek Menü

Az oxidatív stressz és az antioxidánsok

Az oxidatív stressz és az antioxidánsok Az Astaxanthin a legerősebb antioxidáns és gyulladáscsökkentő, amit a tudomány jelen pillanatban ismer. Ereje a különleges szerkezetéből adódik, melynek köszönhetően kívülről és belülről is védelmezni tudja a sejthártyát.

A szabad gyökök támadása és az oxidatív stressz felgyorsítja az öregedés folyamatát

A szabad gyökök rendkívül instabil és igen reakcióképes molekulák, páratlan számú elektronnal. Testünk természetes úton is előállítja őket emésztési folyamatok, enzimreakciók és a mozgás által. Ezeket a szabad gyököket szervezetünk természetesen termelt antioxidánsai nem tudják kezelni.

 

Mindennapi életünk folyamán a környezetünkben előforduló más tényezők is rejtenek veszélyt magukban. Ilyen például a szennyezett levegő, a dohányzás, a Nap ultraibolya sugárzása vagy épp az alkoholfogyasztás. Ezeknek a káros hatásoknak többé kevésbé nap, mint nap ki vagyunk téve. Az így képződő szabad gyökökkel szervezetünk mar nem tudja természetes úton felvenni a harcot. Ezt az egészségre ártalmas állapotot nevezzük oxidatív stressznek.


Az öregedés elsődleges kiváltó oka a szabad gyökök miatt kialakuló oxidatív stressz. Rossz hatással vannak zsírsejtjeinkre, a fehérjékre és a DNS-re is, súlyos károkat okozva az emberi testben. Az oxidatív stressz kimutathatóan számos gyulladásos megbetegedés kiváltója.
Nagyon leegyszerűsítve az antioxidánsok azok a molekulák, melyek megvédik sejtjeinket az oxidációtól. Stabilak annyira, hogy elektront tudjanak átadni a szabad gyököknek, ezzel hatástalanítva őket. Így nyújtanak védelmet az antioxidánsok a szabad gyökök ellen.


Az 
Astaxanthin a legerősebb antioxidáns és gyulladáscsökkentő, amit a tudomány jelen pillanatban ismer. Ereje a különleges szerkezetéből adódik, melynek köszönhetően kívülről és belülről is védelmezni tudja a sejthártyát.A fordítás forrása: http://www.astareal.se/astareal-astaxanthin

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar astaxanthin
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu