Az Omega-3 hatása a 60 év feletti korosztályra

Az Omega-3 hatása a 60 év feletti korosztályra
Manapság egyre több kutatást végeznek a halolaj jótékony hatásaival kapcsolatban, így számos új információra is fény derül az Omega-3-mal kapcsolatban, különösen az agyunkra gyakorolt hatást illetően.

A hosszú élet nem csak a fizikai állapotunkon múlik. Éveinket meghazudtolva nézhetünk ki csodálatosan, de mit sem ér az egész, ha belülről öregnek érezzük magunkat. Az időskori problémák közül a média a szív-, ízületi- és emésztőrendszeri problémákra helyezi a hangsúlyt, az agyunkra gyakorolt hatás is hasonló figyelmet érdemelne.

Agyunk öregedése csendben megy végbe, alig észrevehető módon. A kognitív funkcióvesztésre általában csak legyintünk, egyszeri hibának hisszük. Klasszikus példa erre a kulcsaink állandó keresgélése. Általában az öregedéssel járó hangulatváltozásokat, alvászavart, koncentrációs és koordinációs problémákat is meg tudjuk magyarázni valami mással, és a szőnyeg alá söpörjük őket. Mivel nem látunk bele az agyunkba, nem tudjuk a kezünkbe véve megvizsgálni, kizárólag viselkedésmintákból tudunk következtetni állapotára. Agyunk öregedésének nincsenek látható jelei, így néha tudomást sem veszünk róla.

Hogyan öregszik az agy?

Mint testünk bármely más szervében, itt is az alapfunkciók kezdenek hanyatlani először. A neuronok közti kommunikáció nehézkessé válik, gondolkodásunk lelassul. Agyunkat átszövő érhálózat is károsul az idő múlásával, ami befolyásolja a vérkeringést, csökkenti az oxigénellátást. Emellett a természetesen előforduló folyamatok mellett számításba kell venni az életmódunkból adódó környezeti sajátosságokat is. Életvitelünk és a stressz agyunkra is pont ugyanúgy hatással van, mint bármely szervünkre.

Mit tehetünk ellene?

Az Omega-3 kognitív képességekre gyakorolt jótékony hatásai régóta ismertek. Az emberek évszázadok óta használják a halolajat egészségük támogatására. Manapság egyre több kutatást végeznek a témában, így számos új információra is fény derül az Omega-3-mal kapcsolatban, különösen az agyunkra gyakorolt hatást illetően. *

Egy 2014-es kutatás szerint, amit a Neurology című folyóiratban publikáltak, a tengerekből származó Omega-3 (ami a krill olajban is megtalálható) bevitele és az agy mérete között korreláció figyelhető meg. A tanulmány során 1111 változó korban lévő hölgyet vizsgáltak, figyelembe véve a demográfiai, hormonális, valamint a szív és érrendszeri különbségeket és a koponya belseji térfogatot. A vizsgálat nyolc évig tartott és azt az eredményt mutatta, hogy az Omega-3 segítséget nyújthat agyunknak az öregedési folyamatok során. A biztató kimenetek további kutatások elvégzésére sarkallják a tudósokat ebben a témában.
Ez az érdekes, új információ közelebb hozhat minket agyműködésünk megértéséhez. Mindezek tükrében elmondható, hogy a tengerből származó Omega-3 szedése, mint amilyen az 
NKO Krill-Omega3 krill olaj is, nem csak fiatal korban, de később is nagy segítséget jelenthet egészségünk megőrzése érdekében.

Az öregedés az élet része, szembe kell nézni vele, azonban egészséges életmóddal és olyan megfelelő táplálék kiegészítőkkel, mint az Omega-3, az életminőség és a fiatalos lendület sokáig megtartható. *

Forrás: http://neptunekrilloil.com/aging-brain-the-impact-of-omega-3/

*Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!  A vitalvar.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem alkalmasak betegségek kezelésére, gyógyítására.

Tartalomhoz tartozó címkék: krill olaj tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz