Az egészséges táplálkozás mellé is jól jön az étrend kiegészítők segítsége

Az egészséges táplálkozás mellé is jól jön az étrend kiegészítők segítsége
Miért fontos szervezetünk számára a megfelelő mennyiségű Omega-3 bevitel? Tudjon meg többet az Omega-3 forrásairól és a megfelelő értrend kiegészítőkról. 

Halolaj egészségre gyakorolt jótékony hatásai nem számítanak újdonságnak. Az emberek már több mint 2000 éve készítenek belőle különböző szereket. Igazán megérteni a halolaj élettani hatásait csak az utóbbi 100 évben kezdte a tudomány. A kutatások azonban számos kérdést is felszínre hoztak. Mennyi az ajánlott napi bevitel? Miért jó szervezetünknek? Hogyan fejti ki hatását? Mi a tudományos álláspont halászattal és feldolgozással kapcsolatban? Akkor is érdemes szedni, ha elég sok halat fogyasztunk? *

Az Omega-3 zsírsavak, mint az ALA, EPA és DHA telítetlen zsírsavak. Mint ilyen, az Omega három esszenciális tápanyag szervezetünk számára. A megfelelő dózisban magunkhoz vett Omega-3 étrend kiegészítő támogatja keringésünk, kognitív funkcióink egészségét, légzőszerv-rendszerünk, látásunk, bőrünk és ízületeik épségét is. *

Ha az étkezések során is kerül a szervezetünkbe ez a fontos tápanyag, miért van szükség étrend kiegészítőkre? A választ a tápanyagforrása és összetétele jelenti. A halak, amelyek sokáig kizárólagos alapanyagai voltak a táplálék kiegészítő készítményeknek, mára veszélyt hordoznak magukban, hiszen az élőhelyeik szennyezettsége miatt nehézfémeket, PCBket és dioxidokat halmoznak fel szervezetükben, amely elfogyasztva ártalmas a mi egészségünkre. *

Általános ajánlás szerint egy átlagos felnőttnek hetente legalább kétszer kellene halat, halételt fogyasztania, hogy ez így bekerülő Omega-3 ki tudja fejteni jótékony hatásait. Manapság ezt nagyon kevés ember tudja betartani, allergia speciális étrend miatt (vega/vegán étkezés) valakinek pedig nem is elég a heti két halétel. Olyan álláspont is létezik mely szerint a halfogyasztása káros szennyezőanyagok miatt több kárt okoz, mint hasznot.

Éppen ezért nem hagyatkozhatunk kizárólag az étrendünkre, ha Omega-3 bevitelről van szó.

Sőt, Omega-3 forrás és Omega-3 forrás között is van különbség. Léteznek halolaj alapú készítmények és krillekből készített étrend kiegészítők is, amilyen a Neptune által gyártott NKO. A krillek  azért számítanak felsőbbrendű Omega-3 forrásnak, mert hatalmas biomassza él az Antarktisz kristálytiszta vizeiben, így kevesebb szennyeződést tartalmaznak, mint a halak.

Sokak számára a krill olaj az egyértelmű választás ha Omega-3 étrend kiegészítőről van szó. Egyszerűbb megemészteni, hatékonyabban szívódik fel szervezetünkben, nagyobb dózisban tartalmazza jótékony zsírsavakat, valamint teli van antioxidáns Astaxanthinnal.

  

*Ezeket a kijelentéseket az FDA (amerikai gyógyszerfelügyelet) nem kommentálta, a termékkel a gyártóknak nem szándéka diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani vagy megelőzni semmilyen specifikus betegséget.

Fordítás forrása: http://neptunecorp.com/en/why-supplements-are-necessary-even-if-you-eat-well/

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar astaxanthin
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz