Termékek Menü

Az astaxanthin megvédi a bélflórák egészségét a magas zsírtartalmú étrend alatt is

Az astaxanthin megvédi a bélflórák egészségét a magas zsírtartalmú étrend alatt is Elengedhetetlen, hogy az egészségünk számára fontos bélflóra-egyensúlyt fenntartsuk. Japán kutatók úgy találták, hogy az astaxanthin antioxidáns hatásának köszönhetően hatékonyan segítheti elő emésztő szervrendszerünk egészséges működését.

Egy egészséges felnőtt szervezetében több millió baktérium él az emésztő szervrendszerben: tízszer több baktérium él bennünk, mint ahány sejtünk van. Akár 2 kilogrammnyi baktériumunk is lehet, ami annyit nyom, mint az agyunk. 1000-nél is több féle létezik egy emberi szervezetben, bár körülbelül 150-170 fajta szerepe domináns. A baktériumok három csoportba sorolhatók be: jó, rossz és opportunista. A jó baktériumok egyensúlya nagy befolyással van az egészségünkre. Segítik az emésztést, vitaminokat állítanak elő (B és K), befolyásolják az immunrendszert és az anyagcserét. Kutatások igazolják, hogy a bélflórák megfelelő összetétele csökkentheti a különböző gyulladások, kóros elhízás, akut székrekedés vagy a kettes típusú cukorbetegség kialakulását.

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az egészségünk számára fontos bélflóra-egyensúlyt fenntartsuk. Japán kutatók úgy találták, hogy az astaxanthin antioxidáns hatásának köszönhetően hatékonyan segítheti elő emésztő szervrendszerünk egészséges működését. A tanulmány kimutatta, hogy a zsíros diétán tartott egerek szervezetébe juttatott astaxantin segített kialakítani a jó és rossz bélbaktériumok közti egyensúlyt.

Hivatkozás:

Yonei Y et al., Anti-aging medicine. 2013;10(4):77-91.

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar astaxanthin
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu