Termékek Menü

Az Astaxanthin és a bőrvédelem

Az Astaxanthin és a bőrvédelem Az emberi szervezetre számos pozitív hatása lehet az astaxanthinnak, az egyik legerősebb természetes antioxidáns.

Az astaxanthin önmagában egy kategória. Az astaxanthint egy Haematococcus pluvialis nevű mikroalga termeli, amikor elfogy a vízutánpótlása, így képes megvédeni magát a nap káros sugaraitól. Ez az alga túlélő mechanizmusa, az astaxanthin védi meg a kiszáradástól és a tápanyagok hiányát is segít elviselni.

Ugyanígy képes a káros napsugárzástól megvédeni az embert is.

Sajnos kevés olyan élelmiszert fogyasztunk, amelyben kellő mennyiségben található meg az astaxanthin. Ma főként két forrást emlegetnek: a tengeri algák és azok a tengeri élőlények, amelyek ezekkel az algákkal táplálkoznak. Ilyen például a lazac, kagyló vagy a krill.

Az astaxanthin miatt képesek a lazacok akár napokig a sodrással szemben úszni. Tápanyagként veszik magukhoz, és az izomszöveteikben halmozzák fel, hatalmasra növelve az állóképességüket.

Ez a leggyakoribb vörös karotinoid a tengeri élőlényekben és algákban. Az astaxanthin adja például a lazac és a flamingók rózsaszínes színezetét. A legtöbben nem tudják, hogy a bébiflamingók fehérek, amíg el nem kezdenek magas astaxanthintartalmú rákkal és algával táplálkozni, ami elkezdi kialakítani rózsás színüket.

Az emberi szervezetre is számos pozitív hatása lehet az astaxanthinnak: javítja a keringési rendszert, stabilizálja a vércukorszintet, erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásokat, látásjavító hatása van, növeli az állóképességet és még a rák kialakulásának kockázatát is csökkentheti.

Az Astaxanthin a tiéd lehet itt: https://www.vitalvar.hu/astaxanthin#.VIl_NMnrPcs

Forrás: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/05/25/sunscreen-and-wrinkle-prevention-in-a-pill.aspx

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar astaxanthin
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu