Termékek Menü

Astaxanthin, a bőr öregedésének természetes ellenszere

Astaxanthin, a bőr öregedésének természetes ellenszere A kollagén rostokról szóló tanulmányok, melyek a szabadgyökök károsító hatásával foglalkoznak rávilágítottak arra, hogy az Astaxanthin szedése növeli bőrünk rugalmasságát és annak nedvességtartalmát.

Bőrünk az UV-fény és más káros tényezők következtében öregedésnek indul. A szennyező anyagok a szabadgyökök felszabadulását eredményezik. Ezen folyamat során a kollagén rostok elszakadnak, a bőr elveszíti rugalmasságát, és ráncok alakulnak ki. Az Astaxanthin olyan erős, lipid formájú antioxidáns, amely képes karotinoiddá válni a szerveztünkben. A kollagén rostokról szóló tanulmányok, melyek a szabadgyökök károsító hatásával foglalkoznak rávilágítottak arra, hogy az Astaxanthin szedése növeli bőrünk rugalmasságát és annak nedvességtartalmát.

Tudjon meg többet a bőrkárosító tényezőkről!

Ahogy idősödünk, a rugalmasság csökkenése miatt bőrünk elöregedik, elvékonyodik, majd megjelennek a ráncok. Az öregedés folyamatát mind belső, mind külső faktorok befolyásolhatják. A belső öregedést genetikai állományunk határozza meg, és sokat nem tehetünk ellene, szemben a külső faktorokkal. Ilyenek az UV-fény, a füst, a légszennyezettség vagy a táplálkozás. Ezeket a káros tényezőket életmódunk megválasztásával mind-mind gyengíthetjük. Az UV-fény vagy a füst szabadgyököket eredményez a bőrben, legtöbbször szingulett oxigén formájában. A szabadgyökök felelősek a lipidek peroxidációjáért, a DNS oxidációjáért és egyéb bőrkárosodásokért. (Lásd 1-es ábra) Az ún. metalloproteinase szintézisért is felelnek, amely nem más, mint a kollagén rostok enzimjeinek pusztulása. Ezek a rostok nélkülözhetetlenek a bőr rugalmassága és egysége szempontjából. A szabadgyökök legyőzésére a szervezetünk ún. endogén enzimeket és antioxidánsokat termel, de a táplálkozás során bevitt, ún. exogén antioxidánsok úgyszintén fontosak. A karotinoidok olyan exogén antioxidánsok, amelyek megtalálhatóak többek között a gyümölcsökben, zöldségekben és a tojássárgájában. Epidemiológiai kutatások arra jutottak, hogy a karotinoidok nagymértékű fogyasztása csökkenti a melanóma kialakulásának kockázatát. Mindez valószínűleg azért van, mert a karotinoidok antioxidánsként védik a bőrt. [caption id="attachment_2016" align="alignleft" width="300"] Az UV-fény bejut a bőrbe, és szabadgyökök kialakulását eredményezi[/caption]

Miért tartsunk a szingulett oxigén szabadgyököktől?

  • Kivégzik az endogén antioxidánsokat
  • Hozzájárulnak a bőr rugalmasságának elvesztéséhez
  • DNS oxidációt indítanak el
  • Sejtelhalást eredményeznek
  • Jelenlétük bőröregedéshez vezet
  • Rák kialakulásának esélyét növelik

    FORRÁS:

http://www.bioreal.se/getfile.php?id=213

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar astaxanthin
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu