A tőzegáfonya előnyei

2019. 04. 01. 12:39:02
A tőzegáfonya előnyei

A tőzegáfonya gazdag A-vitaminban, így segíthet a farkasvakság megelőzésében, valamint kiegészítő kezelésében. Az A-vitamin ezen kívül javítja a haj, a bőr és a körmök állapotát. Mivel a tőzegáfonya káliumban is dúskál, szív- és érrendszeri megbetegedések esetén is hasznos lehet.

IMMUNERŐSÍTÉS

A tőzegáfonya színét adó antocianinok képesek immunrendszerünket erősíteni. Az antocianinok antioxidánsként funkcionálnak, így képesek védeni sejtjeinket a szabad gyökökkel szemben. A tőzegáfonya antocianinok mellet tartalmaz gyümölcssavakat, pektint, cseranyagot, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat, amik ugyancsak immunrendszerünk erősítését támogatják.

A tőzegáfonya gazdag A-vitaminban, így segíthet a farkasvakság megelőzésében, valamint kiegészítő kezelésében. Az A-vitamin ezen kívül javítja a haj, a bőr és a körmök állapotát. Mivel a tőzegáfonya káliumban is dúskál, szív- és érrendszeri megbetegedések esetén is hasznos lehet.

MEGTISZTÍTJA AZ EREKET

A tőzegáfonya képes arra is, hogy normalizálja a koleszterinszintet. Már a kis gyümölcstartalmú áfonyalé tartós fogyasztása is nagymértékben csökkenti az ún. rossz, LDL-koleszterin szintjét, viszont növeli a HDL-koleszterin szintjét. A koleszterinszint normalizálódásával pedig csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélye.

A TŐZEGÁFONYA VÉDI A SZÍVET

A tőzegáfonya rendszeres fogyasztásával kivédhetőek bizonyos szívbetegségek, valamint ereket érintő elváltozások. Minden koszorúér- és szívbetegséggel küzdő betegnek javasolt a 100%-os tőzegáfonyalé rendszeres fogyasztása vagy tőzegáfonya-kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő alkalmazása.

A tőzegáfonya azért képes védeni a szívet és ereinket, mert káliumtartalma igen magas. A kálium részt vesz a sejtek közti kommunikációban, valamint a szív működését szabályozza. Túl sok vagy túl kevés kálium jelenlétében a szív nem képes megfelelően összehúzódni.

VÉD A VESEKŐ KIALAKULÁSÁTÓL

A tőzegáfonya rendkívül savas gyümölcs, így képes megakadályozni a vesekövek képződését is. Egy vizsgálat során kiderült, hogy azoknál a betegeknél, akiknek volt már vesekő eltávolításuk és áfonyakivonatot szedtek, 50%-kal kisebb eséllyel alakultak ki újra a vesében a kövek. Összehasonlították az eredményeket a szilva- és a ribizli-kivonatok esetében is, és kiderült, hogy egyedül a tőzegáfonya képes mindkét fajta – mind a kalciumot tartalmazó, mind a kalciummentes – vesekő kialakulásának esélyét csökkenteni.

A HÓLYAGGYULLADÁS TÜNETEI

A tünetek igen jellegzetesek, könnyen felismerhetőek. Gyakori az éles, alhasi fájdalom, a csípő vizelés, a gyakran jelentkező vagy folyamatos vizelési inger, aminek köszönhetően a beteg gyakran látogatja a mosdót, ám csak kis mennyiségű vizeletet képes üríteni. A vizelet véressé válhat, ebben az esetben - a benne megjelenő vér mennyiségétől függően - lehet narancsszínű, piros vagy barnás árnyalatú. Amennyiben a beteg sok folyadékot fogyaszt, nap végére kitisztulhat a vizelet, de másnapra sokszor újra véres a vizelet.

Forrás: tőzegáfonya.hu

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz