A tél-tavasz átmenet szuperélelmiszere, az alga

A tél-tavasz átmenet szuperélelmiszere, az alga
Legyen szó a klorella, a spirulina, az astaxanthin-forrás Haemotococcus pluvialis algáról, mindegyik rendkívüli népszerűségnek örvend manapság, utóbbi kettő a szuperélelmiszer (superfood) jelzőt is kiérdemelte. Nem véletlenül, hiszen ezek a természetesen gazdag fehérje-, vitamin és ásványianyag-források külön-külön is értékesek, de együttes erejük megsokszorozhatja jótékony hatásukat.

A méregtelenítés nagyágyúja, a klorella

A spirulinában nagy mennyiségben jelen lévő klorofill, a klorellában pedig extra dózis segíthet a szervezetnek megszabadulni a lerakódott nehézfémektől is. Természetesen ezek a folyamatok az emésztésre is jótékony hatással vannak, az algák gyorsan és hatékonyan tisztíthatják meg a bélrendszert a salakanyagoktól, így akár a súlycsökkenésben is szerepet játszhatnak.  

Immunerősítés

A spirulina több mint 100-féle tápanyagot tartalmaz, így méltán érdemelte ki a superfood, azaz teljes értékű táplálék megnevezést. Ráadásul az algák gyenge sejthártyája miatt a tápanyagok könnyen felszívódnak szervezetünkben, így az immunrendszerünk is gyorsabban megújulhat.

Az klorella A-vitamin tartalmának és az astaxanthin erős antioxidáns hatásának köszönhetően a szervezetünket fokozott védelemmel láthatják el az algák, akár a szemünk és bőrünk egészségének visszaállításában is segíthet.

Teljesítménynövelés vegetáriánusoknak is

A spirulina gazdag fehérjeforrás is: származási helyétől és növekedésétől függően 60-65 százalékban tartalmaz fehérjét, ami két-, háromszoros arányt jelent a különféle húsokhoz képest, ezért vegetáriánusok és sportolók előszeretettel fogyasztják. Ráadásul igen gazdag B12 és B1 vitaminban is, ami segítheti a sejtépítést, és megfelelően pótolhatja az állati fehérjék kerülésével kiesett B vitamin mennyiséget is. Az astaxanthin erős antioxidáns hatása is hozzájárulhat a teljesítmény fejlesztéséhez, és az izmok gyors regenerálódásához.

A spirulina egyik legjelentősebb „szupertulajdonsága”, hogy ez az algaféle tartalmazza mind a 8 esszenciális aminosavat, ráadásul az emberi szükségleteknek megfelelő arányban, ezért „teljes” fehérjének nevezik.  Ezeket szervezetünk nem képes előállítani, így táplálék formájában külső forrásból kell bevinnünk a szervezetbe.

Források:

http://www.algavit.hu/

https://www.biomenu.hu

http://vitaminpontok.hu/hirek/mitol-superfood-a-spirulina/

 

Tel: +36 20 3430 300

1136 Budapest

Pannónia u. 33. fszt/1.

info@vitalvar.hu

www.vitalvar.hu

 

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz