Termékek Menü

A napi betevő Omega-3

A napi betevő Omega-3 Honnan tudjuk, hogy elegendő Omega-3-at fogyasztunk-e? Nem olyan egyszerű a válasz, hiszen egyszerre függ az étkezési szokásainktól és a pillanatnyi egészségi állapottól is.

 

Köztudott tény, hogy az Omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) esszenciális tápanyagok, melyek pozitív hatással vannak egészségünkre. Sejtjeink membránja EPA-ból és DHA-ból épül fel, utánpótlásuk elengedhetetlen a sejthártyák rugalmasságának megőrzése érdekében. Támogatja szívünk, ízületeink és agyunk egészségét, további jótékony hatásait folyamatosan tárja fel a tudomány. És ez csak néhány ok a sok közül, amiért mindenkinek oda kellene figyelnie a megfelelő Omega-3 bevitelre.

Megfelelő mennyiség

Honnan tudjuk, hogy elegendő Omega-3-at fogyasztunk-e? Nem olyan egyszerű a válasz, hiszen egyszerre függ az étkezési szokásainktól és a pillanatnyi egészségi állapottól is. Az American Heart Association ajánlása szerint egy felnőtt étrendjébe heti legalább két alkalommal ajánlatos beiktatni teljes értékű halételt, ami Omega-3 táplálék kiegészítőkben fogyasztva napi 500 mg-ot jelent. Természetesen mielőtt nagyobb dózisban kezdünk étrend kiegészítőt szedni, tanácsos szakértők véleményét is kikérni.

Megfelelő összetétel

Egy átlagos amerikai étrendje az ajánlottnál kevesebb Omega-3-at és több Omega-6-ot tartalmaz. Körülbelül harmincötször több Omega-6-ot fogyasztunk, mint Omega-3-at. Mivel mindkét esszenciális olaj fontos egészségünk megőrzésére, az egyensúly megtalálása elengedhetetlen.
Egy friss kutatás szerint a két tápanyag bevitelének ajánlott aránya 1:1 és 1:5 közötti értékre tehető. Ez azt jelenti, hogy minden elfogyasztott 5 mg Omega-6 mellé 1 mg Omega-3-at kellene fogyasztanunk. Saját optimális Omega-3 szintünk meghatározásához figyelembe kell vennünk étkezési szokásainkat. Eszünk elég halat? Ha heti két-három alkalommal fogyasztunk valamilyen halételt, kevesebb táplálék kiegészítővel is elérhető a kívánt hatás. Ha azonban túl sok Omega-6 tartalmú élelmiszert veszünk magunkhoz ( pl. növényi olajak és nehéz, olajban sült fogások) több Omega-3-ra van szükségünk étrend kiegészítők formájában, hogy fenntartsuk az egyensúlyt. Mindemellett meg kell jegyezni, hogy rendszeres gyógyszeres kezelésünktől függően az ajánlott arányok változhatnak, ezért az Omega-3 szedése előtt indokolt lehet felkeresnünk háziorvosunkat.

A megfelelő táplálék kiegészítő

Az eredeti Neptune Krill Olajnak számos jótékony hatása van szervezetünkre. A krillekből kinyert Omega-3 foszfolipides formában kerül a kapszulákba, így 2,5-szer jobban szívódik fel, mint a triglicerid formulájú halolajak. Az NKO®-ból elegendő napi 1-2 lágykapszula fogyasztása. Mindemellett 7-szer több antioxidáns Astaxanthint tartalmaz, mint más krill olajak. Az NKO® fenntartható Omega-3 forrás, a Neptune kiérdemelte a „Tenger Barátja” kitüntetést.

Forrás: http://neptunekrilloil.com/your-daily-dose-of-healthy-omega-3/

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar krill olaj
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu