Termékek Menü

A mérsékelt kávéfogyasztók koszorúerei tisztábbak?

A mérsékelt kávéfogyasztók koszorúerei tisztábbak? Tanulmányok szerint napi néhány csésze kávé elfogyasztása segíthet elkerülni az érelzáródást. 

Sokáig a kávé fogyasztását kifejezetten károsnak tartottuk az egészségünkre, elsősorban a szívünkre, de manapság egyre több kutatás vizsgálja ennek az ellenkezőjét.

Egy a Heart című brit orvosi folyóiratban közölt tanulmány szerint napi néhány csésze kávé elfogyasztása segíthet elkerülni az érelzáródást. A dél-koreai kutatók több mint 25 ezer dél-koreai férfi és női egészségi állapotát és kávéfogyasztási szokásait vetették össze. Az alanyok szívének egészségét, a szívkoszorúér-betegségek jeleire koncentrálva vizsgálták, olyan apró kalciumlerakódásokat kerestek, amelyek a betegség kialakulásának folyamatára utalhatnak.

A vizsgálat során a mérsékelt mennyiségű - napjában három-öt csészényi – kávét fogyasztóknál kisebb valószínűséggel találtak kalciumlerakódást a koszorúerek falán, mint azoknál, akik ennél nagyobb mennyiséget fogyasztottak vagy egyáltalán nem ittak kávét.

A kávé szívegészségre gyakorolt hatásával kapcsolatban megoszlanak a vélemények, és a dél-korai tanulmánnyal sem sikerült pontot tenni a vita végére. A szakemberek szerint további kutatásokra van szükség a feltárt összefüggés megerősítéséhez és megmagyarázásához. A Brit Szívalapítvány munkatársaként dolgozó Victoria Taylor szerint az eredmények értékelésekor fontos figyelembe venni, hogy azok a britektől eltérő étrendet és életmódot folytató dél-koreai lakosságra vonatkoznak.

Ha Te is a kávé szerelmese vagy, próbáld ki a MAKKA instant kávékülönlegességeket is. A MAKKA Kávék a 100% arabica instant kávé mellett további jótékony hatású komponenseket is tartalmaznak.

Ízleld meg Te is a 100% arabica instant MAKKA kávékat!

Forrás: MTI, BBC, Heart magazin

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar kávé
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu