A kurkumin egyes esetekben segíthet megelőzni a daganatos áttétek képződését ?

A kurkumin egyes esetekben segíthet megelőzni a daganatos áttétek képződését ?
A kurkumin egyes esetekben képes (meggátolni) megelőzni az áttétek képződését - állítja egy kutatás.

Amerikai kutatók a közelmúltban rájöttek, hogy a kurkumában található kurkumin blokkolja a kortaktin nevű fehérjét a béldaganatban szenvedők szervezetében. A kortaktin nevű molekula alapvető szerepet játszik a sejtmozgásban, a daganatos betegek szervezete pedig általában túltermeli ezt az anyagot, ami elősegíti a sejtszintű áttétek képződését más szervekben.

A béldaganat a második vezető daganatos halálok az Egyesült Államokban és a harmadik leggyakoribb daganatos betegség férfiak és nők esetében is. Áttétképződés esetén a túlélési esélyek jelentősen romlanak, ezért rendkívül fontos, hogy új módszereket találjunk ennek megelőzésére.

A kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozik, és évezredek óta alkalmazzák megfázás, gyulladások, ízületi gyulladás és más betegségek kezelésére. A kurkumint már régóta tanulmányozzák a daganatos betegségekre gyakorolt esetleges hatása miatt – a szernek kemoterápiás hatása lehet, mivel képes lehet lassítani, sőt esetleg megelőzni a daganatos betegségek terjedését.

A mostani vizsgálat során a tudósok rájöttek, hogy a rosszindulatú béldaganatok esetében a kortaktin nevű fehérje aktív összetevője hiperaktivált állapotban van.

„A kurkumin képes lehet meggátolni a kortaktin aktív összetevőjének működését, ezzel pedig megelőzni az áttétek képződését” – nyilatkozta Vijay Radhakrishnan, az Arizona Egyetem gyermekgyógyászati osztályának munkatársa.

A kutatás részletes leírása a PLoS One nevű tudományos szaklapban olvasható.

Keresd a Vitálvár KURKUMA kapszuláját itt!

Az olvasott anyag forrása: https://www.natursziget.com/egeszseg/20140910-a-kurkumin-segithet-megelozni-a-daganatos-attetek-kezodeset

Kép: http://eljunktudatosan.hu/e-szamok-elelmiszerek/e100-kurkumin-curcumin.html

Tartalomhoz tartozó címkék: kurkuma tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz