A kávé önmagában nem bűnös

A kávé önmagában nem bűnös
Az eddigi legnagyobb kutatás szerint a kávé meghosszabbíthatja az életet, de csak azoknál, akik egészségesen élnek. Az sem mindegy, hogyan főzzük, az sem mindegy, mit eszünk mellé, koffein viszont nem feltétlenül kell bele, hogy érvényesüljenek a jótékony hatásai.

 

Az elmúlt évtizedekben sokat hallhattunk arról, hogy a kávé káros az egészségre. De ma már egyre több kutatás bizonyítja, hogy a kávézásnak számtalan jótékony hatása van.

A kutatások terén az a trend bontakozott ki, hogy a kávéfogyasztók tovább élnek, mint a nem kávézók. Az eredmények szerint tehát aki egészségesen él, és csak a kávé a szenvedélye, az tovább él, mint az ugyanolyan egészséges, de kávét nem fogyasztó társai. Ráadásul egy bizonyos pontig minél több kávét ittak az egészséges életmódot folytató kávézók, annál tovább éltek.

A vizsgálat szerint a napi kettő vagy több csésze kávét fogyasztó, egészséges életmódot folytató férfiak halálozási kockázata 10, az egy pohárral fogyasztóké pedig 6 százalékkal volt alacsonyabb a nem kávézó, de egészséges emberekéhez viszonyítva. A nőknél még nagyobb volt a nyereség: 15 százalékkal alacsonyabb volt a halálozási kockázatuk a naponta legalább két kávét fogyasztóknak.

A kávézás tehát már önmagában is egészséges lehet mérsékelt mennyiségben, de különösen az, ha funkcionális kávét iszunk minden nap. A MAKKA funkcionális kávék nemcsak minőségi alapanyagokból készülnek, de olyan hozzáadott plusz hatóanyagokat is tartalmaznak, melyek hozzájárulnak egészségünk, szépségünk megőrzéséhez. Az aromazárt tasakokban árult 100% arabica instant MAKKA kávék a kávézás klasszikus íze és élménye mellett a gyógygombák, a kollagén, a rostok és a zöldkávé egészségjavító hatását kínálják.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kávé tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz