Az elmúlt évtizedekben sokat hallhattunk arról, hogy a kávé káros az egészségre. De ma már egyre több kutatás bizonyítja, hogy a kávézásnak számtalan jótékony hatása van.
A kutatások terén az a trend bontakozott ki, hogy a kávéfogyasztók tovább élnek, mint a nem kávézók. Az eredmények szerint tehát aki egészségesen él, és csak a kávé a szenvedélye, az tovább él, mint az ugyanolyan egészséges, de kávét nem fogyasztó társai. Ráadásul egy bizonyos pontig minél több kávét ittak az egészséges életmódot folytató kávézók, annál tovább éltek.
A vizsgálat szerint a napi kettő vagy több csésze kávét fogyasztó, egészséges életmódot folytató férfiak halálozási kockázata 10, az egy pohárral fogyasztóké pedig 6 százalékkal volt alacsonyabb a nem kávézó, de egészséges emberekéhez viszonyítva. A nőknél még nagyobb volt a nyereség: 15 százalékkal alacsonyabb volt a halálozási kockázatuk a naponta legalább két kávét fogyasztóknak.
A kávézás tehát már önmagában is egészséges lehet mérsékelt mennyiségben, de különösen az, ha funkcionális kávét iszunk minden nap. A MAKKA funkcionális kávék nemcsak minőségi alapanyagokból készülnek, de olyan hozzáadott plusz hatóanyagokat is tartalmaznak, melyek hozzájárulnak egészségünk, szépségünk megőrzéséhez. Az aromazárt tasakokban árult 100% arabica instant MAKKA kávék a kávézás klasszikus íze és élménye mellett a gyógygombák, a kollagén, a rostok és a zöldkávé egészségjavító hatását kínálják.