A kávé, mint orvosság.

A kávé, mint orvosság.
Bizonyos adatok alapján feltételezhetjük, hogy a koffein valóban kedvező hatással van agyunkra, illetve az Alzheimer-kór lefolyására.

Tudtad, hogy a kávé fogyasztásával javulhat a memóriád?

A Focus Online internetes hírportál arról számolt be 2009-ben, hogy a kávé hatására csökken az agyban az Alzheimer-kórra jellemző fehérjeplakkok mennyisége. Egy portugál felmérés szerint pedig az alzheimeres páciensek közül sokkal több a kávét nem ivó, mint az azonos korú nem alzheimeres emberek között. Egy későbbi klinikai vizsgálat azt is igazolta, hogy az időskori memóriavesztés kávéivással fékezhető. A kísérlet egyetlen szépséghibája, hogy laboratóriumi egereken, úgynevezett Alzheimer-egereken végezték. Egyelőre nem eldöntött, vajon az állatkísérletek eredménye érvényes-e az emberre. Ezt egyelőre csak remélhetjük, illetve bizonyos adatok alapján feltételezhetjük, hogy a koffein valóban kedvező hatással van agyunkra, illetve az Alzheimer-kór lefolyására.

Ha Te is a kávé szerelmese vagy, próbáld ki a MAKKA instant kávékülönlegességeket is. A MAKKA Kávék a 100% arabica instant kávé mellett további jótékony hatású komponenseket is tartalmaznak.

Forrás:

Cikk: TermészetGyógyász magazin

Kép: http://aranyoldalak.hu/cmsarticle/3662/Kave__

Tartalomhoz tartozó címkék: kávé tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz