Termékek Menü

A foszfolipidek szerepe a szervezetben

A foszfolipidek szerepe a szervezetben  Az NKO® termékekben található foszfolipidek könnyen emészthető formában jutnak szervezetükbe, a jótékony hatású zsírsavaknak köszönhetően könnyen felszívódnak és hasznosulnak.

A foszfolipidek jelenléte a szervezetben elengedhetetlen az egészséges sejtműködéshez. A lipidek hatalmas és sokszínű csoportjába tartoznak, a sejthártya építőelemei. A foszfolipidek kettős réteget alkotva burkolják be sejtjeinket.

Az emberi szervezet természetes úton is állít elő foszfolipideket. Mindemellett a megfelelő táplálék bevitelével is növelhetjük jelenlétét szervezetünkben. Foszfolipidekhez juthatunk olyan ételek fogyasztásával, melyek lecithint tartalmaznak. Ez egy olyan vegyület, amit az emésztés elősegítésére termel a máj. Lecithinben gazdag forrásnak számítanak: tojássárája, búzacsíra, szója, tej, kímélően elkészített húsételek. Zsíros táplálékaink szintén tartalmaznak foszfolipideket, ilyenek például a növényi olajok.
A helyes táplálkozás mellett a krill olaj szintén kitűnő forrása a jótékony hatású foszfolipideknek. Különös előnye a hosszúláncú zsírsavak foszfolipid tartalmában rejlik. Ez annyit jelent, hogy az EPA-t és DHA-t tartalmazó krill olajban megtalálható zsírsavak magukhoz kötik a foszfolipideket, ami nem áll fenn a növényi eredetű olajak esetében.
A krill olaj azoknak lehet kitűnő megoldás, akik valamilyen ételallergia miatt nem tudnak foszfolipidekben gazdagon táplálkozni. Az NKO® termékekben - mint az
 NKO® Krill Omega3 - található foszfolipidek könnyen emészthető formában jutnak szervezetükbe, a jótékony hatású zsírsavaknak köszönhetően könnyen felszívódnak és hasznosulnak.
Mind a krill-, mind a halolaj gazdag forrása az Omega-3 zsírsavaknak, azonban tanulmányok igazolják, hogy a krill olajban található ásványi anyagok hatékonyabban szívódnak fel az emberi szervezetben.

A foszfolipidek létfontosságú funkciókat töltenek be testünk működésében. A sejthártya alkotójaként mintegy védőburokként szolgálnak a szöveteinkben. Szerepük van szívünk és érrendszerünk egészségében, idegeink védelmében, májfunkciónkban és emésztésünkben, valamint elősegítik a vitaminfelszívódást is.


Forrás: http://neptunekrilloil.com/the-role-of-phospholipids-in-your-body/

 

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar krill olaj
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu