Termékek Menü

A betegségek hátterében sokszor vízhiány áll

A betegségek hátterében sokszor vízhiány áll A krónikus betegségeket mindig dehidratáció kíséri, sőt sok esetben ez váltja ki. 

Kancsóból töltenek egy üvegpohárba vizet, a víz tetején jégdarab úszik.

Az emberi test 75%-ban vízből és 25%-ban szilárd anyagokból áll. Vízre van szükségünk a tápanyagok és az anyagcsere-melléktermékek szállításához és az összes többi tevékenységhez, amely a szervezetben zajlik. Ez egyértelműen rávilágít a víz fontosságára.

A kávé és tea nem helyettesítheti a vizet

Modern társadalmunkban olyan tudásanyag, amely rámutat az ivóvíz mint legfontosabb életelixír jelentőségére, még alig áll rendelkezésre. Egész népességcsoportok helyettesítik a létfontosságú vizet teával, kávéval, limonádéval, üdítőkkel és más iparilag előállított italokkal. Bár ezek tartalmaznak vizet, de koffeint, cukrot, mesterséges édesítőszereket és vegyi adalékokat is, amelyeknek a szervezetre erősen vízelvonó hatásuk van. Ezen kívül az ezekben az italokban lévő víz nem képes sem tápanyagokat szállítani, sem salakanyagokat kivezetni a szervezetből.

A koffein stresszt eredményez

Azok az italok, amelyek például koffeint tartalmaznak, stresszt váltanak ki a szervezetből, ami vízelvonó hatásban mutatkozik meg. Azok az italok, melyekhez cukrot adtak, drasztikusan megemelik a vércukorszintet. Ezen italok mindegyike arra kényszeríti a szervezetet, hogy nagy mennyiségű vizet adjon le. Ha rendszeresen túlnyomórészt ilyen italokat veszünk magunkhoz, ez óhatatlanul a szervezet dehidratációjához vezet.

A vízhiány gátolja a méreganyagok kiválasztását

Sok beteg szenved manapság „szomjúság-betegségben", tehát a kiszáradás progresszív állapotában, amely a legkülönbözőbb tünetekhez vezethet. Amit az orvosok általában betegségnek neveznek, az nagyrészt a dehidratáció progresszív állapota, és ebből fakadóan a szervezet képtelensége arra, hogy a méreganyagoktól megszabaduljon. Ezért nem elegendő egy betegséget gyógyszerekkel vagy más terápiákkal kezelni anélkül, hogy a szervezetet kielégítően ellátnánk vízzel.

A vízhiány beteggé tesz

A krónikus betegségeket mindig dehidratáció kíséri, sőt sok esetben ez váltja ki. Ilyen betegségek például:

szívbetegségek,
elhízottság,
cukorbetegség,
reumás ízületi gyulladás,
gyomorfekély,
magas vérnyomás,
szklerózis multiplex,
Alzheimer-kór,
daganat és
más krónikus betegségek.

A sejtaktivitás jelentősen korlátozódik

A testi sejteknek megfelelő vízellátásra van szükségük. Normál esetben több víz van a sejteken belül, mint kívül. Ha a szervezet dehidratált, a sejtek a vízmennyiségük 28%-át vagy akár többet is elveszíthetnek. Ezáltal az egész sejtaktivitás jelentősen csökken – teljesen mindegy, hogy bőr-, gyomor-, máj-, vese-, szív- vagy agysejtekről van szó. Celluláris dehidratációnál az anyagcsere-termékeket nem lehet megfelelően ártalmatlanná tenni. Ez különböző tünetekhez vezet, amelyek egy betegségre hasonlítanak, de csupán a zavart vízháztartás indikátorai.

FORRÁS: gyogyszernelkul.com

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar egészség
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu