86 százalékos eséllyel meg lehetne előzni a szívinfarktust

86 százalékos eséllyel meg lehetne előzni a szívinfarktust
86%-al csökkenthetnék a férfiak a szívinfarktus bekövetkezését. Miért nem teszik?

Ez a szívet érintő betegség főként a férfiaknál gyakoribb, ahogy egyre idősödik a szervezet, úgy nő a kockázata is az infarktusnak, de újabban sajnos a fiatalabb generáció is veszélyeztetettnek számít. Ennek oka elsősorban a stressz és az egészségromboló életmód. Egy most napvilágot látott tanulmány szerint azonban 86 százalékos eséllyel meg lehet előzni a bajt. Nézzük, mit kell ezért tenni.

Mondhatni nincs sok újdonság,rendszeresen kellene mozogni, az étrend nagyobb hányadát a zöldségek és gyümölcsök kellene kitegyék, nem szabadna dohányozni, csak mértékkel szabadna alkoholt fogyasztani és oda kellene figyelni a testsúlyra is. Mindemellett szívünk egészségét támogathatjuk omega3 zsírsavban és astaxanthinban gazdag Neptune Krill-Omega3 rákolaj szedésével is, mely segíthet a normál koleszterinszint fenntartásában.

Kérdés, hogy az egészségük érdekében miért nem tesznek így az emberek.

James Maddux pszichológus, egyetemi professzor szerint pontosan erre a kérdése keresik a választ már 30–40 éve a pszichológusok. A probléma az, hogy az egészségért tenni kell, áldozatot kell hozni, ami sokaknak kellemetlen, mivel könnyebb és kényelmesebb otthon ülni a tévé előtt, mint lemenni 10 percig egy kicsit sétálni, netán kocogni.

Svéd kutatók 11 éven keresztül, majdnem 21 ezer, 45 és 79 év közötti férfit életét követték figyelemmel. Végeredményként az derült ki, hogy jóval csökkent a szívinfarktus kockázata azoknál a személyeknél, akik rendszeresen napi 40 percen keresztül sétáltak, vagy kerékpároztak, akik odafigyeltek az étkezésükre, zsírszegény táplálékot fogyasztottak, viszont sok zöldség, gyümölcs, gabonaféle került a tányérjukra és az alkoholfogyasztás is minimális volt, természetesen a dohányzást is messze elkerülték. Ez pedig 86 százalékkal csökkentette annak az esélyét, hogy szívüket megbetegedés érje.

Szív és érrendszeri betegség? Próbálja ki a Vitálvár Kft. étrendkiegészítő kínálatát!

Forrás:

http://tudnodkell.info/86-szazalekos-esellyel-meg-lehetne-elozni-a-szivinfarktust/

http://www.szeretemazeletem.hu/hu/betegsegek/mit-kell-tudni-a-szivinfarktusrol/

Tartalomhoz tartozó címkék: egészség tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz