5 érdekes dolog az Astaxanthinról

5 érdekes dolog az Astaxanthinról
 Itt a nyár, készüljön fel Ön is bőre védelmére Astaxanthinnal! 

Antioxidáns hatásának köszönhetően a természetes Astaxanthin akár 6000-szer erősebb, mint a C-vitamin, 500-szor hatékonyabb, mint az E vitamin, 40-szer erősebb, mint a béta-karotin. Az Astaxanthin a tehát a természet egyik legerősebb fegyvere, a karotinok királya, de mégis nagyon kevesen tudják, hogy antioxidánsként milyen sok területen járulhat hozzá közérzetünk javításához.

1. Az Astaxanthin segíthet a bőrvédelemben

Bőrünket rengeteg káros tényező éri minden pillanatban. A napozás terén az óvatlanság és mértéktelenség a bőrrák kialakulásának kockázata mellett a bőr korai öregedéséhez is vezethet. A lebarnult bőr szép és vonzó, ugyanakkor az UV sugárzás roncsolhatja a sejteket, hiszen szabad gyökök termelődését idézi elő. Éppen ezért elengedhetetlen a fényvédők használata.
A rendkívül erős Astaxanthin antioxidánsként segíthet semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek a ráncok, egyenetlen foltok és egyéb bőrproblémák kialakulásáért felelősek, így hozzájárulhat a bőr védelméhez napozás közben is. Itt a nyár, készüljön fel Ön is bőre védelmére!

2. Az Astaxanthinnal látásunk is élesebb lehet

Látásunk gyakran betegségek, és káros behatások, valamint a kor előrehaladtával romolhat. Emellett a túlterhelés, a rendszeres számítógép használat, a hosszan tartó közelre fókuszálás megerőlteti a szemizmokat, szemfáradtságot okoz. 
Az astaxanthin lassíthatja a szem kifáradását, csökkentheti a szem érzékenységét, szárazságát, javulhat a szem közel- és távollátáshoz való alkalmazkodóképessége, a látás élessége is.

3. Az Astaxanthin növelheti az állóképességet

Az Astaxanthin szedése sportoláshoz is ideális lehet. Javíthatja az izmok ellenálló képességét, támogatva az izomfunkciókat és növelheti az izmok állóképességet és regenerálódását.

4. Az Astaxanthin az emésztőrendszer védelmében is segíthet

Az emésztőrendszer az emberi test egyik legérzékenyebb része, elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk helyes működésére. Az Astaxanthin segítheti a szervezetben a gyulladáscsökkentést, így jótékony hatással lehet bélrendszerük egészségére, elősegítheti az egészséges májműködést, ráadásul az életmódváltásban is segítségünkre lehet, hiszen segíthet a zsírok felhalmozódásának megakadályozásában.

5. Az Astaxanthin segíthet csökkenteni az oxidatív stresszt

Mindennapjaink során számos káros környezeti hatás ér minket, ilyen például a szennyezett levegő, a dohányzás, a Nap ultraibolya sugárzása, vagy épp az alkoholfogyasztás. Az így képződő szabad gyökökkel szervezetünk mar nem tudja természetes úton felvenni a harcot. Ezt az egészségre ártalmas állapotot nevezzük oxidatív stressznek.
A szabad gyökök miatt kialakuló oxidatív stressz gyorsíthatja az öregedés folyamatát, és növelhetik a betegségek kialakulásának kockázatát. Az Astaxanthin antioxidánsként erősítheti a szervezet ellenálló képességét és a szabadgyökök okozta oxidatív stressz csökkentésében is segítségünkre lehet.

Tartalomhoz tartozó címkék: astaxanthin tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz