[caption id="attachment_1505" align="alignleft" width="300"] Krill-Omega3[/caption] A rákolaj az Antarktisz és a Csendes-óceán északi, hideg és tiszta vizeiben élő apró rákfélékből, a krillekből származik. Az utóbbi években a kutatások középpontjába került, áldásos hatásait számos vizsgálat igazolta. Legfőbb összetevői az omega-3 zsírsavak és az antioxidánsok, melyeknek köszönhetően sokrétű hatást fejt ki az emberi szervezetre.
|
|
6. Immunerősítő A rákolaj nagy mennyiségben tartalmaz olyan antioxidánsokat, melyek javíthatják az immunrendszer működését. Ezek harcolnak a szabadgyökök ellen, melyek a sejtek károsításával betegségeket idéznek elő. Az immunrendszer szempontjából a vesék és a hormonháztartás működése kulcsfontosságú, a rákolaj ezeket is támogatja.
7. Támogatja a női szervezet működését A rákolaj nagyon hasznos a fogamzóképes korú nők számára. Segíthet megelőzni és enyhíteni a premenstruációs tüneteket (görcsök, hangulatváltozások, fejfájás, pattanások). Eltérően más omega-3 zsírsav tartalmú termékektől (pl. a ligetszépe olaj), terhesség alatt sem kell abbahagyni a fogyasztását.
8. Védi a sejtmembránokat A rákolajban található omega-3 zsírsav a sejtmembránok körül védőréteget képez. Így segíthet elkerülni a szabadgyökök okozta károsodásokat, ezt a hatását az agyban és az immunrendszerben is kifejti.
|
9. Szabályozza a vércukorszintet A rákolaj segítségével kezelhetjük a cukorbetegséget és normalizálhatjuk a vércukorszintet, ezáltal is támogatja az immunrendszer működését. Ha a vércukor szintje túl magas vagy túl alacsony, az gyengítheti az immunrendszert.
10. Hatékonyabb, mint a halolaj Számos vizsgálat eredménye mutatja, hogy a rákolaj intenzívebben hat az emberi szervezetben, mint a halolaj. Omega-3 zsírsavai könnyebben hasznosuló formában vannak jelen, nincs kellemetlen halas utóíze, a benne található antioxidánsok 48-szor hatékonyabbnak bizonyultak, mint a halolajban lévők.
FORRÁS: krill-olaj.hu