10 ok, amiért a krill olaj kiemelkedő minőségű étrend-kiegészítő

10 ok, amiért a krill olaj kiemelkedő minőségű étrend-kiegészítő
Felsoroljuk, miért a krill olajat válaszd az Omega3-tartalmú étrend-kiegészítők közül!

KÜLÖNLEGES SZERKEZET
A halolajjal ellentétben a krill olaj foszfolipid szerkezetű. A foszfolipidek mind zsírban, mind vízben gyorsan oldódnak, amely könnyíti megemésztésüket. A foszfolipidek közvetlenül a sejthártyához kapcsolódnak, így teszik lehetővé az Omega-3 hatékony felszívódását.

A KOLIN-FAKTOR
A kolin segíthet javítani a memóriát, gyorsítani az agysejtek kommunikációját. Mivel leginkább a marhahúsban, májban és csirkehúsban található meg, a vegetáriánusok szervezetében kevéssé van jelen.

TISZTA FORRÁS
Mivel a kristálytiszta antarktiszi vizek mélyén, a tápláléklánc alján élő piciny rákféléből nyerik ki, a krill olaj mentes mindenféle szennyeződéstől és mérgező anyagoktól, amely a halolaj alapú készítményekben előfordulhat.

VISZLÁT, UTÓÍZ!
Mivel a foszfolipidekhez kapcsolódó Omega-3 vízoldékony, nem telepszik meg a gyomortartalom tetején. Éppen ezért nincsen halas utóíze, és kellemetlen refluxot sem okoz, ellentétben a halolajból készült étrend kiegészítőkkel.

KIS ADAGBAN IS HATÉKONY
Számos tanulmány szerint a krillekből nyert Omega-3 sokkal könnyebben felszívódik és gyorsabban hasznosul szervezetünkben, mint más Omega-3 források. Ez azt jelenti, hogy kisebb adagban is ugyanazt a hatást érhetjük el, mint más készítményekkel.

NAGY ADAG ASTAXANTHINNAL
Ez a pirosas színű antioxidáns bizonyítottan 300-szor hatékonyabb védelmet nyújt a sejthártyának a szabad gyökök támadásai ellen, mint az A és E vitamin. Mindemellett természetes tartósítószerként funkcionál, az astaxanthinnak köszönhetően a krill olaj tovább friss marad.

TETŐTŐL TALPIG HAT
Az Omega-3-ban található EPA és DHA zsírsavak kimutathatóan javítják a vérnyomást és szívünk általános egészségét. Tanulmányok szerint a krill olaj hatékonyan csökkentheti a koleszterin- és a triglicerid szintet a szervezetben. Mindemellett bizonyítottan javítja szívünk és ízületeink állapotát, agyműködésünket és a női egészséget.

KÖNNYEBBEN FELSZÍVÓDIK
Egy kutatás eredményei szerint, akik a Neptune krill olaj készítményből vitték be az ajánlott Omega-3 adagjukat, 67%-kal magasabb koncentrációt figyelhettek meg a vörösvérsejtekben, ami 2,5-ször magasabb szint, mint más készítményeknél.

KIMERÍTHETETLEN FORRÁS
Vajon fenntartható? Az Antarktisz vizeit körülbelül 420-700 millió tonna krill népesíti be, a legnagyobb biomasszák egyikévé téve ezeket a pirosas kis rákféléket. 2013 és 2014 között a teljes biomasszának mindössze 0,06%-át halászták ki ténylegesen.

SZIGORÚAN SZABÁLYOZOTT HALÁSZAT
A kihalászott krillek nagyrészt a Déli-óceánból, az Antarktiszról érkeznek, amit a Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR) tart felügyelete alatt. Ez a 25 országból álló testület minden halászhajó működését engedélyhez köti, és erősen szabályozza a halászati mennyiséget és módszereket is.

Tartalomhoz tartozó címkék: krill olaj tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz